Justin Ştefan – Avocat specializat în drept sportiv

Despre Justin Ştefan

Justin Ștefan,

Avocat titular al Cabinetului de Avocat ”Ștefan Justin”

Ramura principala de activitate: Drept Sportiv

2000-2004 – Universitatea din București, Facultatea de Drept

2005 – 2006 – Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților

2010 – 2011  Master in Dreptul Afacerilor, Universitatea Titu Maiorescu, Bucuresti

feb. 2005 – prezent – avocat în Baroul București

Contact: tel. mobil: 0730.66.99.33; fax: 031.816.8777; e-mail: justinstefan@lawyer.com

Cabinetul de Avocat ”Ștefan Justin” oferă servicii de consultanță în următoarele domenii: drept sportiv, dreptul minelor, drept energetic, dreptul contractelor, dreptul proprietății intelectuale, drept societar, etc.

Avocatul titular al Cabinetului de Avocat ”Ștefan Justin” a oferit consultanță juridică Federației Române de Fotbal în perioada 2006 – 2007 si 2008 – 2009, dobândind o vastă experiență juridică în materia dreptului sportiv, dar și în alte materii strâns legate de sport precum: managementul cluburilor și sportivilor de performanță, drepturi de televizare și alte drepturi media, etc. În prezent, Justin Ștefan este unul dintre puținii practicieni ai dreptului sportiv din România, reprezentând interesele mai multor cluburi participante la competiția Campionatul Național al Ligii I organizat de Liga Profesionistă de Fotbal.

Printre clienții Cabinetului de Avocat ”Ștefan Justin” s-au mai numărat Liga Profesionistă de Fotbal, FC Timișoara, FC Oțelul Galați, FC Bihor Oradea, FC Universitatea Cluj, CS Pandurii Lignitul Tg.-Jiu.  În prezent, Cabinetul de Avocat ”Ștefan Justin” reprezintă cluburile FC Steaua Bucuresti si FC Sportul Studenţesc. Incepand cu luna octombrie a anului 2011 Cabinetul de Avocat „Stefan Justin” a inceput o colaborare cu clubul FC  Astra. De asemenea, printre clienții importanți ai Cabinetului de Avocat ”Ștefan Justin” se mai numără și Federația Națională Mine Energie, precum și sucursala românească a companiei portugheze EFACEC.

În ultima perioadă de timp, Cabinetul de Avocat „Ştefan Justin” a reprezentat interesele mai multor jucători de fotbal, reuşind să obţină victorii notabile în litigiile deschise împotriva unor cluburi importante din România.

In materia dreptului sportiv, Justin Stefan asigura asistenta si reprezentare juridica in fata organismelor jurisdictionale sportive din Romania, precum si in fata instantelor sportive internationale: FIFA/UEFA. Justin Stefan asigura reprezentare si in fata Curtii de Arbitraj pentru Sport (CAS) de la Lausanne.

Litigii:

Septembrie 2011

1. Danut SABOU i. FC Gloria Bistrita. Jucatorul a fost reprezentat de avocatul Justin Stefan si a reusit sa obtina peste 60.000 euro din partea clubului.

2. FC Viorel Mateianu i. CFR Cluj. FC Viorel Mateianu a fost reprezentat de avocatul Justin Stefan si a obtinut castig de cauza in fata Comisiei de Recurs a FRF, CFR Cluj fiind obligata la plata sumei de 50.000 euro

Octombrie 2011

3. Gardos Florin i. LPF. Comisia de Recurs a LPF a redus suspendarea jucatorului reprezentat de avocatul Justin Stefan de la 10 la 8 etape. Totodata, penalitatea sportiva aplicata jucatorului a fost redusa de la 20.000 la 10.000 lei

4. Vasile Siman i. LPF. Comisia de Recurs a LPF a inlocuit sanctiunea de 5 luni suspendare si 16.000 lei aplicata de Comisia de Disciplina d-lui Vasile Siman reprezentat de Justin Stefan cu sanctiunea avertismentului

5.Paulo Dinarte Pestana i. FC Astra. Jucatorul reprezentant de avocat Justin Stefan a ajus la o intelegere amiabila cu clubul FC Astra.

Noiembrie 2011

6. Martinovic Novak si Razvan Stanca i. LPF. Comisia de Disciplina a LPF a decis sa nu ii sanctioneze pe cei doi jucatori reprezentanti de avocat Justin Stefan in urma incidentelor petrecute cu ocazia meciului Petrolul Steaua, cu toate ca acestia primisera cartonas rosu.

7. FC Steaua Bucuresti i. FCM Bacau. Comisia de Recurs a FRF a respins recursul formulat de FCM Bacau in contradictoriu cu FC Steaua Bucuresti prin care clubul bacauan solicita FC Steaua Bucuresti reprezentant de Justin Stefan suma de 800.000 de euro reprezentand parte din suma datorata pentru transferul jucatorului Baciu Catalin.

8. Scoala de Fotbal Gica Popescu i. FC Brasov Comisia de Recurs a FRF a respins recursul declarat de FC Brasov in contradictoriu cu Scoala de Fotbal Gica Popescu. Astfel clientul avocatului specializat in drept sportiv Justin Stefan este indreptatit sa primeasca peste 150.000 de euro de la FC Brasov.

Decembrie 2011

9. Nicolae Mitea i. SC FC Petrolul SA Fotbalistul Mitea reprezentat de Justin Stefan a ajuns la o intelegere amiabila cu FC Petrolul, partile alegand sa inceteze contractul prin acord mutual. Negocierile cu reprezentantii clubului au decurs in cele mai bune conditii, fotbalistul devenind liber de contract fara nicio alta pretentie financiara din partea clubului.

Februarie 2012

10. Nuno Claro i. CFR Cluj – Dupa ce Comisia de Disciplina a LPF a ratificat sanctiunea disciplinara aplicata de CFR Cluj jucatorului Nuno Claro, avocatul Justin Stefan a reusit sa desfiinteze hotararea Comisiei de Disciplina a LPF, recursul sau fiind admis de Comisia de Recurs a LPF.

Martie 2012

11. Popa Madalin i. CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu – Jucatorul Popa Madalin a formulat recurs impotriva unei hotarari pronuntate de CSL solicitand obligarea clubului la sumei de 24.500 euro si 29.400 lei reprezentand drepturi contractuale restante. CS Pandurii, reprezentant de Justin Stefan, a obtinut castig de cauza, recursul jucatorului fiind respins.

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Anca said, on 24 martie 2010 at 21:58

    Am gasit pagina Domniei voastre foarte interesanta.Cand esti departe de casa este revigorant sa stii ca se mai blogguieste si asa in Romania
    cu stima Anca

  2. Justin Stefan said, on 25 martie 2010 at 06:17

    Multumesc pentru aprecieri. Imi pare rau ca nu am mai mult timp pentru scris.

  3. Paul Dumitrescu said, on 19 august 2011 at 14:35

    Un cv impresionant pt varsta dumitale.


Lasă un comentariu